32° 31° 13°

• SÜNNET-İ SENİYYE PANELİ - 25/04/2017
  • SÜNNET-İ SENİYYE PANELİ'NİN ARDINDAN...

Abı Hayat Vakfı tarafından düzenlenen ve Elazığ Belediyesi’nin destek verdiği “Sünnet-i Seniyye Paneli” 25 Nisan 2017 Salı günü yapıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde 19:30’da başlayan programa panelist olarak Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Yücel ve Araştırmacı-Yazar Abdülbaki Çağatay davet edildi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu programda, Ekrem Yücel’in sunumunun başlığı "Sünnetin Bağlayıcılığı", Abdulbaki Çağatay'ın yaptığı konuşmanın başlığı ise "Kur'an Dışı Vâhiy" idi.

Programın sunuculuğunu yapan Veysel Doğan, kelamların en yücesi Kur’an-ı Kerim ile açılışın yapılacağını duyurdu ve Ahzab Sûresi’nin 38-47. Ayetleri Muhammed Tevfik Es-Sûrî tarafından okundu.

Kur’an tilavetinin ardından, Abı Hayat Vakfı yönetim kurulu başkanı Ersin Eryılmaz, selamlama konuşmasını yaptı ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Peygamber’in misyonuna değindi. Daha sonrasında Abı Hayat Vakfı Kültür Komisyonu tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Hasan Kaya’nın moderatörlüğünde başlayan panelde, panelistler hakkında kısa bilgi verildi. Panelin ilk bölümünde Abdulbaki Çağatay, "Kur'an Dışı Vâhiy" başlığı etrafında bir sunum yaparak, ayetlerde sabit olduğu üzere Yüce Allah’ın Peygamberin (a.s.) örnekliğine, Allaha ve Resulüne itaatin önemine vurgu yaptı.

Ekrem Yücel ise “Sünnetin Bağlayıcılığı” konusuyla sunumunu gerçekleştirerek, asr-ı saadette Peygamberin örnekliğinden kesitler aktardı.

Her iki konuşmacı da peygamberi anmanın değil, anlamanın altını çizerek, peygamberi devre dışı bırakan ve onu önemsemeyen, peygamberi bir postacı gibi gören sorunlu yaklaşımlara ağırlık verdiler. Peygamberin hayattan çıkarıldığı bir anlayış, insanı vahiyden de uzaklaştırabilecek gibi, sürekli aklı önceleyen ve onu vahyin, sünnetin önüne koyan bir paradigmanın günümüzde de var olması hastalıklı düşüncelere zemin hazırlar.
    Her iki konuşmacıya sunumları sonrasında sorular yöneltildi ve bu sorulara cevaplar aranarak anlaşılmayan hususlara açıklık getirildi.

Duyuru Arşivi

• DÖRT DÖRTLÜK YARIŞMA
  • KUR’AN VE SÜNNET BÜTÜNLÜĞÜ
  • AHİR ZAMANDA KADIN OLMANIN RAHMETLERİ VE ZAHMETLERİ
  • SÜNNET-İ SENİYYE PANELİ
  • HİZMET BİNAMIZ İÇİN AÇILIŞ TÖRENİ
  • Esmâ'ül Hüsna Sohbetleri
  • Üniversiteli Gençlerle "Siretten Hayata"...
  • YAZ OKULU KAYITLARIMIZ BAŞLIYOR!
  • 3.UMRE ÖDÜLLÜ ETKİNLİK YARIŞMASI SEMİNERLERİ
  • ERKEKLERE YÖNELİK ARAPÇA DERSLERİ