33° 37° 20°

Elazığ Kudüs Platformu Düzenlediği "Kudüs Mitingi" İle İsrail ve ABD'ne Elazığ'dan Seslendi

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşlarınca oluşturulan "ELAZIĞ KUDÜS PLATFORMU" tarafından "Kudüs Mitingi" düzenlendi.
15 Aralık Cuma günü saat 13.30'da Postane Meydanında gerçekleştirilen ve binlerce kişinin katıldığı mitinge, tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler iştirak etti.
Kudüs Platformu adına İbrahim KAYAOĞLU'nun ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ'ın selamlama konuşmalarından sonra Ab-ı Hayat Vakfı Başkanı Ersin ERYILMAZ, Elazığ Kudüs Platformu adına, "Kudüs Ümmetin Namusudur" konulu konuşmasını gerçekleştirdi.
Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmanın ötesinde bir anlam ifade ettiğini belirten ERYILMAZ şunları söyledi:

"Kudüs bizim için, Filistin’in başkenti olmanın ötesinde bir şeydir….
Kudüs, Peygamberler mirası ve 638’den beri İslam Yurdudur…
Kudüs, bizim ilk kıblemizi bağrında barındırır…
O Mescid-i Aksa ki, İsra’nın son durağı, Miracın başlangıç noktasıdır!...
O Mescid-i Aksa ki, Mescid-i Haram gibi, Mescid-i Nebevi gibi bu ümmetin haremidir….
Kudüs bizim kutsalımızdır!…
Bütün dünya duysun ve göz dikenler bin kere daha düşünsün!... Kudüs bizim namusumuzdur!.."

Kudüs'ün "ümmeti kalbi" olduğunu vurgulayan ERYILMAZ, bir asırdır ümmet olarak kalbimize saplı "İsrail" isimli bir zehirli hançerle yaşadığımızı, bu hançerin zehrinin "Siyonizm" olduğu ve zehrin ümmetin damarlarına kadar yürüdüğünü ifade etti.

Bu anlamda yaşadığımız kültürel emperyalizmin Kudüs'ün işgalinden daha büyük bir işgal, toplumlarımızın yaşadığı manevi çöküntü ve gençliğimizin yaşadığı ahlaki yıkımın Mescid-i Aksa'nın yıkılmasından daha büyük bir yıkım olduğuna dikkat çekti.

Kudüs'ü kurtarabilmek için Ömer'in, Selahaddin'in, Abdulhamid'in evlatlarının yıkıldığı yerden ayağa kalkması ve tevhid sancağı altında birleşmesi gerektiğini dile getiren ERYILMAZ, "Dün İsraili ilk tanıyan bir İslam ülkesinin vatandaşı olmanın utancını yaşıyorduk, bugün İsrail’e karşı en dik duruşu gösteren bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz, yarın-Allah’ın izniyle- Siyonist İşgal gücünü yeryüzünden silecek bir devletin vatandaşı olmayı arzuluyoruz" cümleleriyle konuşmasını sona erdirdi.

En son söz alan Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Resmi Sözcüsü Talal Nassar'ın, "Bu meydanları boş bırakmayın. Biz sizin desteğinizle direnişimizi sürdüyoruz. Son ferdimiz kalıncaya kadar da emanetimizi korumaya söz veriyoruz" diyerek Elazığ halkını selamlamasıyla miting programı sona erdi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   78 kez okundu