14° 3°

Araştırmacı-Yazar Abdulbaki Çağatay tarafından Ab-ı Hayat Vakfı'nda sunulan "Siretten Hayata" Programı Her Salı Saat 18:30'da gerçekleştiriliyor

Araştırmacı-Yazar Abdulbaki Çağatay tarafından Ab-ı Hayat Vakfı'nda sunulan "Siretten Hayata" Programı her Salı Saat 18:30'da gerçekleştiriliyor.
Bu hafta "O'nun Nesebi" başlığını ele alan Çağatay, Peygamber Efendimiz'in (SAV) nesebinden kısaca bahsettikten sonra, kabilecilik ve kavmiyetçiliğin İslam'da yeri olmadığını, vurguladı.
Hz. Selman'ın "Ben İslam oğlu Selman'ım" sözüne karşı, Hz. Ömer'in "Ben de İslam oğlu Ömer'im, İslam'ın oğlu Selman'ın kardeşiyim" yaklaşımına her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu belirten Çağatay, "bizlerin de "Ben İslam'ın oğlu Kürd'üm, İslam'ın oğlu Türk'ün kardeşiyim., ben İslam'ın oğlu Türk'üm, İslam'ın oğlu Kürd'ün kardeşiyim" dememiz gerekir" vurgusunu yaptı.
Kavmiyetçiliğin Rasulüllah (SAV) tarafından tarihin çöplüğüne atıldığını ifade eden Çağatay, "andımız" tartışmalarının yapıldığı bugünlerde yapılmak istenen şeyin , tarihin çöplüğünü karıştırmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv