31° 35° 19°
Vakfımızın Amacı...

“Manevi değerlerimiz hayat damarlarımızdır” düsturuyla hareket eden vakfımız; İslam’ın hayat veren soluğunu toplumun her kesimine ulaştırabilmek, sahih bir din anlayışını ikame etmek, vahiy kültürüyle bilinçlenmeyi sağlamak için çeşitli alanlarda faaliyetler sürdürmektedir.

Bu anlamda vakfımız tarafından;

- Ülkemizin önemli ilim ve düşünce adamlarının halkımızla buluşmasını sağlayan konferanslar düzenlenmekte,

- Toplumun temelini oluşturan ailelerin İslam’ın huzur atmosferini soluyabilmesi için aylık seminerlerle “Aile Mektebi eğitimi” sürdürülmekte,

- Yetişkin insanlarımızın Kur’an merkezli sahih bir din anlayışına sahip olmasını sağlamak için erkek ve bayanlara yönelik haftalık tefsir sohbetleri sunulmakta,

- Üniversite ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen "Umre Ödüllü Etkinlik Yarışması" çerçevesinde, haftalık seminerler ve kitap okuma programları ile temel İslami değerlerimiz gençlerimizin gündemine sokulmakta,

- Çocukların manevi eğitimine katkı sağlamak için, “yaz okulu etkinlikleri” ve “evde karakter eğitimi” çalışmaları yapılmakta,

- Kur’an’ın mesajıyla toplumun buluşmasını sağlamak için “Ödüllü Kur’an Meali yarışması” düzenlenmekte,

- Özellikle Ramazan aylarında olmak üzere, ihtiyaç sahibi ailelere imkân nispetinde yardım ulaştırılmakta,

- İhtiyaç sahibi aile ve öğrencilere yardım amaçlı kermesler düzenlenmekte,

- Ülkemizdeki ve dünyadaki Müslümanları mağdur kılan olaylara karşı duyarlılık oluşturularak, “Elazığ Filistin’le Yardımlaşma Platformu” gibi, ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarının birlikte gerçekleştirdiği organizasyonlara öncülük etmektedir.

Türkiye’nin birçok ilinde, ortak amaçlar doğrultusunda faaliyet yürüten kardeş sivil toplum kuruluşlarının tecrübe paylaşımı ve elbirliği için oluşturduğu “ANADOLU EĞİTİM VE DAVET PLATFORMU”nun da üyesi olan vakfımız, duyarlı insanlarımızın katkılarıyla, İslami bilinçlenmeyi sağlamaya yönelik proje eksenli çalışmalarını sürdürecektir.

Abı Hayat Vakfı
Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv      3852 kez okundu